המעי הגס - large intestine

האחרון האיברים במערכת העיכול ותפקידו לאסוף את שאריות המזון שמגיעות מהמעי הדק, ללכד אותם ולספוח את הנוזלים והמלחים מתוכם וכך לאפשר לחיידקים הטובים לרבוץ ולהתפתח שם. תהליך זה נמשך כ-24 שעות ואחריו השארית נפלטת דרך פי הטבעת. אורכו של המעי הגס כמטר וחצי ובין חלקיו נמנים המעי העיוור (המעי האטום) – שמחובר מצד אחד למעי הדק ומצדו השני לכרכשת אורכו כ- 7.5 ס"מ ורוחבו גם כ- 7.5 ס"מ והוא מעין כיס שנסגר על ידי שסתומים ואין לו יציאה (לכן נקרא עיוור) ואיתו נכלל התוספתן (איבר דמוי תולעת) שצמוד אליו. הכרכשת – הארוכה בחלקי המעי הגס מצדה האחד המעי העיוור ומצדה האחר החלחולת, היא מורכבת מהמעי העולה, הרוחבי, היורד והעקול ומסודרת סביב המעי הדק בצורת ריבוע, תפקידה הוא לספוג אליה את המים משאריות המזון. והחלחולת (המעי הישר) – שתחילתה בסוף הכרכשת שהולכת ונהיית צרה יותר לקראת החיבור לפי הטבעת (צידה השני) משם יוצא תוצר המעי הגס – הצואה.




הרשמה למועדון חברים:
שתף -
הוסף למעודפים שתף ב google שתף ב LinkedIn שתף בטוויטר שתף בפייסבוק שלח לחבר Add this
תרגום -  עברית | אנגלית | צרפתית | ערבית | רוסית